понеділок, 28 квітня 2014 р.

СЕРІАЛ "ВІКІНГИ"

Серіал "Вікінги" - нова історична телевізійна сага про древню Скандинавію. В цій історії розповідається про одного з найепічніших героїв давньої Балтики - Рагнара Лодброка. Цей бонд (вільна людина) завдяки своїй метикуватості та військовим талантам став найвеличнішим воїном і володарем вікінгів свого часу.
Це був час безстрашних воїнів, чоловіків та жінок, для яких великою честію полягти в бою. Це був світ людей, для яких воля або смерть - життєве кредо, і у ньому не було місця для жалю до ворогів та вагань у рішучих намірах. Світ живих та світ мертвих тут химерно сплівся в оповіданнях про старожитніх героїв та діяннях живих безстрашних воїнів. Переглядаючи цю видовищну стрічку-мінісеріал (на сьогодні вийшло 2 сезони) залишається гіркий осад від розуміння того, що наша велична та яскрава історія ще не екранізована ось так... А про наших сучвітчизняних політиків годі й говорити. В показаному світі вони взагалі не представлені - політики-торгаші та зрадники на той час просто не могли закріпитись серед суспільства чоловіків та жінок-воїнів.
P.S.: Головна героїня фільму - канадійська українка Кетрін Вінник (Лагерта), яка від початку підтримувала майдан та Україну, так і не була відзначена увагою мразеопи, яка дорвалась до влади...


Немає коментарів:

Дописати коментар