четвер, 13 лютого 2014 р.

Софію Київську можна розглядати онлайн у 3D форматі


графіті
Інтернет-образ Національного заповідника “Софія Київська” тепер доступний у 3D форматі. Зокрема, детально відображений та інформаційно розписаний тур по Софійському собору загальним обсягом у 87 цифрових панорам. Ознайомитися з віртуальною екскурсією можна на спеціальному сайті. Проект розроблений студією “GetPano” на основі професійної зйомки Євгена Хлебнікова. У підготовці брали участь Олексій Григоренко, Валентин Білокобильський, Галина Колесник.
“Створивши 3D версію, ми хотіли надати відвідувачу можливість побачити монументальний живопис собору в повному обсязі, який практично неможливо оглянути під час разового відвідування пам’ятки”, – розповіли в прес-службі заповідника. Подорож починається з площі перед дзвіницею, триває по території двору і приводить відвідувача до внутрішнього простору Софії Київської. Крім того, віртуальний тур обладнаний великою кількістю інформаційних довідок, посилання на які розміщені на тлі сюжетів або архітектурних деталей.
Також використані різноманітні інтерактивні елементи, що дозволяють відвідувачеві вибрати потрібну точку огляду, минаючи традиційні послідовні маршрути. Таким чином реалізована можливість дистанційного відвідування Софійського собору, що значно розширить коло шанувальників цієї непересічної пам’ятки, а для багатьох стане єдиною можливістю докладно і безкоштовно її роздивитися.
http://archeos.org.ua/?p=2529


Немає коментарів:

Дописати коментар