неділя, 28 лютого 2021 р.

Музей боротьби за Україну відкрито в Дніпрі.


1

    Представниками Творчого об'єднання "Золота паланка" на прохання Спілки воїнів російсько-української  війни "Щит"  було декомунізовано музей ветеранів Вєлікой отєчествєнной войни. 

    Те як виглядав цей музей до декомунізації навіть важко представити. Всі стіни увішані ксерокопіями де в текстах сама московська пропаганда, щолунає зараз в терористичних ЛНР-ДНР та в самі РФ. що приперлась до Криму та Донбасу, відхопишви суттєвий шмат від території України.

    Ми довгий час працювали з Козацьким похідним музеєм по школах та фестивалях. з дітьми різного віку і дорослими і маємо уявлення і відпрацьовані прийоми. як це робити, аби дітям було цікаво. Саме тому з радістю взялись за це.

    Для наповнення експозиції новоствореного Музею боротьби за Україну свої експонати для демонстрації надали козаки Старосамарської сотні Війська запорозького низового Олег Черненко(тимчасово будуть демонструватись і  експонати Козацького похідного музею, що не припиняє свою роботу. а буде продовжувати її в тому ж ключі . що і раніше). Частина шевронів з великої колекції  на 5 місяців для виставки надав козак, що воював в нинішню війну і продовжує військову службу Олександр Пустовий. На відкриття завітав і найстаріший дніпровський майданівець. що перебував на Майдані в Київі і в найбуремніші дні та приніс в подарунок саморобний бронік. в якому там був. Але більшість експонатів по Майдану були надані бунчужним Самооборони Майдану Днепропетровської області Олегом Черненком. В Дніпрі це один з перших музеїв. де демонструється експонати з Майдану.

    Станіслав Брунс подарував Олегу Черненку три свої картини. вони демонструються і на відкритті виставки оголосив про подарунок відсебе музею чотирьох картин. що ілюструють деякі з ключових подій нашої країни новітньої історії.

    Експозиція демонструє від часів кам'яної доби розвиток історії зброї, якою боронили наші землі предки, часів Київської Русі та козаччини. Окремо представлені експонати часів російсько-української війни сторічної давнини і сучасності. 

    Експозиція часів СРСР показує. що перше. з чого починав окупант - вирощував власну інтелігенцію. Для підтвердження цього демонструються Свідоцтва про освіту різних часів і різних народів СРСР. Але при цьому не забули продемонструвати. щоначебто в інтернаціональній державі. де будували націю "радянський народ" все ж міліцію комплектували інструкціями як розрізнятинаціональності, що проживають на її теренах...

   Виставка розповідає також справжню історію Другої світової війни. спираючись на новітні дослідження і документи. 

   Аби показати всю ницість окупантів поряд бачимо два експонати: книжку Гете , що возив з собою вихований німецький офіцер,  та буклет з концтаборів військовополонених Маутхаузен та Гуссен. де знищували радянських полонених і не думали дотримуватись конвенцій про військово-полонених.

   Те, що на території України розміщувалась не лише армія Вермахту підтверджує викопний шолом Румунії.

   На довершення демонструються книжки радянської пропаганди. що видавались на території України вплоть до часів Майдану. де з сотень сторінок псевдоправди справжня правда таки присутня в фото та деяких документах. що там демонстурються.

   А трикутні листи від солдат з фронту є вже такими, що мало хто з нинішніх дітей може зрозуміти. що це таке насправді.

   Продемонстровані посвідчення вояків Червоної Армії дають пояснення чому каральний орган СМЕРШ. створений для вишукування "ворогів" серед армійців добре демонструють чому справжній ворог легко вираховувався. Все дуже просто - кожна частина мала свій формат посвідчень...

   Посередині зали знаходиться експонати з нинішньої війни і нацстрашніший з них це стенд зроблений в пам'ять мешканця будинку, в якому розміщується Музей боротьби за Україну - Павла Ніконова. Він був вбитий росіянами тим самим Буком. щовони завезли на територію Донеччини і що збив Іл-76, де зегинули 49 вояків 25 бригади з Гвардійського. Днями ця бригада звернулась до командування з проханням змінити свою назву на Січеславську і попросила підтримки в цьому від Громадської ради Дніпропетровської області. щотеж хоче бути названа Січеславською.

   Голова Громацдської  ради Віктор Кучинський був присутній на відкритті музею і приніс в подарунок частину книжок про нинішню російсько-українську війну.

   На відкриття завітав також очільник Дніпровської філії Інституту національної пам'яті Ігор Кочергін разом з побачжаннями в розвитку подарував плакати про героїв минулої сто років тому аналогічнох війни з Росіійською Федерацією.

   Одним з елементів нинішньої війни в експонатах демонструється бронежилет. подарований дочкою Віктору Ожогіну. очільнику сспілки "Щит". Віктор продемонстрував пластину з бронежилету, що врятувала йому життя. Там залишився слід від кулі.

   Голова Української Етнічної Громади Віктор Боровинський теж привітав зі створенням музею і подарував від громади книжку Козаки...

   Запрошений на відкриття музею очільник АНД райадміністрації Руслан Вишневецький пообіцяв сприяти розвитку музею і козацтва в районі. подякувавши козакам за створення такого музею.

Мета музею - збереження традиційних українській цінностей на основі козацького звичаєвого права, виховання в молоді любові до України,та відповідальності за ії майбутню долю.
Наше головне завдання - захистити нашу землю від зазіхань зовнішніх і внутрішніх
окупантів,та від впливу їх агентів, в усіх сферах,на життя кожного українця.
Ми вимагаємо поважати нашу історію,нашу мову,культуру, традиції,звичаї та зберігати їх
усіма можливими силами.
Ми прагнемо до побудови Української Самостійної Соборної Держави рівних прав,
свобод та можливостей для кожного українця.

    Далі відбувся концерт митців творчого об'єднання "Золота Паланка" з нагоди відкриття Музею Боротьби за Україну та живе спілкування із чаюванням.

Перед гостями виступили Лідія Бабіч. Сергій Бойко. Юрій Денисенко, Олеся Чайка. Микола Шапа, Петро Ткаченко.

Щоб відвідати музей приходьте Висоцького 2. попередньо час узгодьте по телефону 0986333451

Слава Україні!






































































1 коментар: