суботу, 26 січня 2013 р.

Чорні запорожці на Красній площі здивували міліцію… тулумбасом (відео, фоторепортаж)

Козаки «Полку Чорних Запорожців» виставили сьогодні свою варту на центральній Красній площі Чернігова і вдарили у тулумбас.
Мистецько-історичний екшн був присвячений презентації книги Сергія Коваленка «Чорні запорожці: історія полку», що відбулася у книгарні «Інтермеццо».
Бій тулумбаса одразу привернув увагу перехожих зівак, іноземних туристів і… міліції.
Якщо перші намагалися осягнути суть явища, другі опановували українську мову і роль «ударника», то треті довго не могли класифікувати формат акції і кілька хвилин вимагали у козаків заявку «на проведення акції».
Таке от «невеличке непорозуміння» черговий раз доводить: Чернігову до європейського міста не те щоб як до Києва рачки, але як до Місяця пішки. Адже європейське місто не дивиться похмуро у землю, а святкує життя щоденно разом з музикантами чи не на кожній вулиці. Зрештою, «інцидент» швидко себе вичерпав і сотник Роман так-сяк зміг довести лейтенанту Гавриленку, що тулумбас не є інструментом політичної боротьби, а всього лише музичним інструментом, а він сам – мирним законослухняним громадянином не без почуття смаку і гумору.
Дивитися на YouTube
Здивувавши чернігівців і міліцію, козаки вирушили до готелю, аби завтра продовжити мандрівку Україною.
Для довідки: Чорні запорожці - легендарне формування часів визвольних змагань. Створене 27 червня 1919 року наказом Головного отамана військ УНР Симона Петлюри - очолюване полковником Петром Дяченком. Кінний полк чорних запорожців був основною ударною силою Залорізькоі дивізй отамана Андрія Гулого-Гуленка, а згодом влився в 3-ю Залізну дивізію генерала Удовиченка. 3 1921 року, після відступу на територію Польщі, полк перебуває у таборах для інтернованих (м. ін. у Пикуличах біля Перемишля). У1924 році після звільнення з таборів полк припиняє своє існування.


http://www.svoboda.fm/culture/Culture/221737.html

1 коментар:

  1. Слава Запорожським Козакам!Слава Кінному полку Чорних Запорожців!

    ВідповістиВидалити