середу, 2 жовтня 2013 р.

ІСУС - БАХУС ОРФЕЙ?

Християнам присвячується. Як ви вважаєте, хто зображений на цьому фото? Якщо ви скажете, що Ісус Христос, то помиляєтесь. Перед вами - амулет Орфей Бахус! Це давньогрецький амулет, датований ще ІІІ ст. до нашої ери. Здавалось би, яким боком тут християнство? Саме тому і напрошується логічний висновок, що до сучасного християнства було інше "християнство". Або зараз використовують просто модифіковану віру добіблійних періодів і бога Орфея просто переіменували в Ісуса. Як то кажуть, нове - це добре забуте старе)))
Подобається ·  ·  · 8 годин(-и) тому · 


  • Юрій Горовець Друзі, раніше були просто інші назви і імена, бо все нове - добре забуте старе! Так, наприклад, Ісуса Христа раніше називали Орфей Бахус, Мітра чи ще якось... Християнство існувало завжди як і сам Христос, це доводиться тим, що сюжет євангелія присутній майже в усіх культурах чи "міфах" народів світу. Звісно що не могли всі народи називати цю істоту грецьким словом Христос, тому кожний називав по-своєму. Я не думаю що древній виробник амулета вирішив зобразити смерть якоїсь людини, бо це неприємно(!), а значить це якась особлива смерть на особливому кресті — ну точно так як сучасні християнські крести. Християнство існувало в кожній культурі настільки, наскільки витримували люди цих культур, бо завжди виникало бажання щось додати і щось прикрасити і трошечки поправити; навіть писемна традиція не рятувала, бо і тексти можна корегувати.
  • Олег Черненко Тоді зрозуміле і часте зображення винограду замість або поряд з Ісусом - Бахусом Орфеєм

Немає коментарів:

Дописати коментар