суботу, 16 листопада 2013 р.

САЙТ ТА КНИГА ПРО БАНДУРУ


  1. Ліга Вправних Регулювальників Бандури: ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ 

    www.banduramaster.com/p/blog-page.html

    на жаль ні – для якісного ремонту необхідні виробничі умови. Але можемо дати компетентні ... Скільки коштує відрегулювати бандуру? - цифри постійно  ...
    Більше результатів для запиту ремонт механіки бандури


  2. Книга
  3. Київсько-харківська бандура


    Автор: 
     Скляр І.
    Київсько-харківська бандура Скляра, 60ті роки XX ст.
    Унікальна книга, залишена в спадок молодим майстрам конструктором сучасної академічної бандури. Якщо вдаватися до аналогій, то Іван Михайлович Скляр зробив для розвитку бандури стільки ж, скільки Антоніо Торрес для гітари. Хоча працювати йому довелося у набагато складніших умовах - важкі післявоєнні роки, дефіцит інструментів та матеріалів, бракувало досвіду. Скляр не мав спеціальної інженерної освіти, тим не менше, його конструкторські рішення досі використовуються для виробництва бандур у різних країнах світу.  Єдина серійна механіка для перестроювання тональностей на бандурі також його конструкції.
    Книга містить детальний опис виготовлення вдосконаленої київської бандури – з механікою, що працює на всьому звукоряді інструменту та без неї. Описано весь технологічний процес – від виготовлення шаблону до оздоблення, лакування і виготовлення механіки. Подано масштабовані креслення всіх частин інструменту. Рішення запропоновані Скляром для поліпшення акустичних властивостей інструменту залишаються актуальними і в наш час.

Немає коментарів:

Дописати коментар