понеділок, 19 серпня 2013 р.

24 серпня у Вінниці проходитиме одноденний VI регіональний пленер гончарів.



Уперше такий масштабний мистецький проект було здійснено у 2008 році, спочатку вони проходили в науково-дослідному відділі Вінницького обласного художнього музею «Музей гончарного мистецтва ім. О.Г. Луцишина» на Старому місті, в садибі де жив і працював відомий майстер гончарної справи. З 2012 року пленери змінили свою концепцію і відбуваються в рамках відзначення великого державного свята Дня Незалежності України за підтримки Департаменту культури Вінницької міської ради. Цьогорічний VI пленер гончарів проходитиме на майдані Незалежності біля будинку міської Ради, як складова фестивалю українського сучасного мистецтва «Подільська пектораль»
У пленері братимуть участь відомі гончарі з Вінниці, Вінницької області і інших міст України та їх учні, які тільки ступають на арену народної творчості.
Просто неба діятимуть творчі лабораторії, проводитимуться виставки-продажі виробів майстрів гончарної справи, майстер-класи з гончарства та ліплення керамічних виробів. Кожен бажаючий матиме змогу сісти за гончарний круг та за допомогою майстра-гончара зробити глиняний виріб, власноруч доторкнувшись до древнього гончарного ремесла.
Організатори VI регіонального пленеру гончарів запрошують вінничан та гостей міста взяти участь у пленері та прилучитися до відродження славних традицій подільського гончарства.

Немає коментарів:

Дописати коментар