пʼятницю, 26 липня 2013 р.

Як оформити міні-музей


Як оформити міні-музей
Міні-музей зазвичай відкривається при якому-небудь установі — бібліотеці, школі, заводі. Він відрізняється від класичного великого музею і площею, і кількістю співробітників. Оформити міні-музей на території організації не так вже й складно.
  1. Спочатку приготуйте експонати, які будуть представлені в міні-музеї. Набір речей повинен бути об’єднаний однією спільною темою, наприклад, колекція метеликів або старих фотографій. Визначте, скільки місця буде потрібно під міні-музей. Чи буде він займати окреме приміщення або достатньо буде оформити невеликий куточок.
  2. Розробіть концепцію майбутнього музею: які цілі стоять перед творцями, і які завдання необхідно вирішити, хто буде відвідувати, обслуговувати музей. Розробкою концепції зазвичай займається ініціативна група — люди, зацікавлені у створенні музею, як правило, це ентузіасти, які переслідують просвітницьку мету.
  3. Навіть маленький музей, що складається з однієї кімнати, повинен мати проект — технічний документ, в якому відобразиться внутрішня структура. Необхідно зафіксувати на папері розташування в приміщенні майбутньої експозиції
  4. Оберіть керівника міні-музею. Саме ця людина буде відповідати за матеріально-технічне забезпечення діяльності: оновлення експонатів, оформлення експозицій. На підтримку може бути створена рада, яка розроблятиме план роботи.
  5. Будь-який музей повинен мати інвентарну книгу з пронумерованими сторінками. Це документ, що має постійний термін зберігання. Туди вписуються всі експонати під номерами. Інвентарна книга вноситься до номенклатури справ підприємства.
  6. Після підготовки необхідних документів напишіть заяву на ім’я директора з проханням дозволити заснувати на території організації міні-музей. Наказом керівника музей ставиться на баланс організації.                                                                                             http://yak-prosto.com/yak-oformiti-mini-muzyay/

Немає коментарів:

Дописати коментар