неділю, 6 березня 2016 р.

ВИТИНАНКА-ВИРИВАНКА. АВТОР ДУНАЄВА ЮЛІЯ

Виставку Дунаєвої Юлії можна побачити в Храмі святих Антонія та Феодосія Печерських. в місті Дніпропетровську за адресою Рилєєва 36 на Лівобережному.

 Дніпропетровська область

Дунаєва Юлія

    Народилася в 1975 р. у м. Новомосковську. Дитинство і юність провела в м. Нікополі. З 1991 по 1992 рр. вчилася в Петриківці, в ПТУ (спеціальність – «художник розпису по дереву»), а 1994-1999 рр. – у Дніпропетровському училищі ім. Вучетича на відділенні декоративного розпису.
       На передостанньому курсі почала працювати у техніці витинанки. Розпочавши з традиційного народного витинанкарства, вона активно впроваджує свої творчі пошуки та вільно експериментує, сміливо комбінує та поєднує матеріали, від чого роботи від рівня узвичаєних технік переходять у ранг складних художніх творів.
    Вириванки Ю. Дунаєвої побачила науковий співробітник Дніпропетровського художнього музею Надія Молчанова, яка «благословила» молоду майстриню на подальший розвиток у цьому напрямку.
   Вириванка відкрила майстрині нові перспективи творчого пошуку, дала можливість втілювати мить живописної випадковості у досить стриманій галузі аплікативної графіки, наповнила свіжими барвами колорит, виявила модерні композиційні прийоми.
     Брала участь у виставках «Різдвяні візерунки", “Молодильні яблука”, “Стародавня сучасність”, у виставках творчого об'єднання «Коло».
1














1

Немає коментарів:

Дописати коментар