понеділок, 12 листопада 2012 р.

Меценат і побратим




Протягом свого існування <Дніпропетровський національний історичний музей>>> поповнював свої колекції, крім іншого, і за рахунок меценатської діяльності. Одним з друзів нашого музею останні роки є Дмитро Олександрович Піркл.
Протягом 2007-2012 рр. підприємець м. Дніпропетровська Д. О. Піркл подарував Дніпропетровському національному історичному музею ім.Д.І.Яворницького, більше 200 цінних історичних пам‘яток, які органічно влилися в музейне зібрання. Серед них 2 золоті, 54 срібні, 31 нейзильберові ювілейні та пам‘ятні монети України; 11 срібних пам‘ятних медалей із серії «Україна козацька земля», пам‘ятний знак «Україна – центр Європи», сувенірна плакета «Євпраксія Всеволодівна – королева Германії», золота пам‘ятна медаль «Роксолона», а також раритетні фотографії, листівки, облігації, карти та гравюри. Крім того до наукової бібліотеки музею ними подаровані букіністичні цінні книги, брошюри з музеєзнавчої та історичної тематики.
З 2007 р. Д.О. Піркл займається благодійною діяльністю. Він подарував цінні пам‘ятки не тільки до фондів Дніпропетровського національного історичного музею, а також до фондів Львівського історичного музею , Музею Івана Гончара у Києві, Український музей у Нью-Йорку – сувенірний пам‘ятний знак «Україна – центр Європи», до Чигиринського національного заповідника — 7 срібних медалей, присвячених гетьманам України. Якщо порахувати кошти, які було затрачено на поповнення музейної колекції новими матеріалами, це буде понад 120 тис. грн. Але благодійництво по відношенню до музейної колекції не вимірюється грошима, тому що з роками вартість музейних предметів зростає.
Тел. для довідок 46-34-22   
http://museum.dp.ua/news_0446.html

Немає коментарів:

Дописати коментар