середу, 14 листопада 2012 р.

Журнал «Січеслав»: нове число

Журнал можна придбати в приміщенні Спілки, яке вона орендує у обл. іст. музеї

Журнал «Січеслав»: нове число
Журнал «Січеслав»: нове число
Напередодні найбільшого козацького свята – Покрови та 70-ої річниці з дня створення Української Повстанської Армії побачило світ нове число часопису дніпропетровських письменників “Січеслав”. Це перше число журналу, головним редактором якого є письменник Сергій Злючий.
Як зазначив у передмові до оновленого “Січеслава” Михайло Слабошпицький: „Січеслав” – це також територія нашого опору. Також наша відповідь загрозам і підступам. Кожне друковане талановите українське слово помножує енергію нашого опору, побільшує український авторитет, додає нам прихильників і оборонців…”.
За розповіддю Сергія Злючого, до випуску цього номеру вони ішли дуже довго. Розробили нову концепцію журналу, новий дизайн, запросили до співпраці багатьох цікавих авторів і не лише з Дніпропетровщини.
Сергій Злючий
Сергій Злючий
Так, до нового «Січеслава» увійшла добірки віршів українського поета, який мешкає у Нью-Йорку, Василя Махна та Анни Багряної, а також поезія Інни Завгородньої – молодої поетеси з Дніпропетровська; мала проза Галини Крук, стаття Євгена Маланюка «Малоросіянщина» та передмова до неї Олега Багана – цьогорічного лауреата премії імені Степана Бандери, публікації Юрія Буряка та Олександра Завгороднього. Над оформленням журналу працював художник та дизайнер Сергій Кавика-Алієв, а на обкладинці використано зображення художника Олександра Чегорка.

http://ualit.org/?p=4540

Немає коментарів:

Дописати коментар