середу, 28 листопада 2012 р.

Громадські організації Дніпропетровська вимагають від міськради перейменувати вулицю Косіора


13:19 28.11.2012
27 листопада в медіа центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Громадські організації Дніпропетровська зібрали більше 500 підписів городян і вимагають від міськради перейменувати вулицю Косіора»

У прес-конференції взяли участь координатор ГО ГРАД Сергій Карноза, представник громадської організації «Золота паланка» Олег Черненко і представник громадської організації «Самозахист підприємців» Віктор Боровинський.

Сергій Карноза повідомив, що 12 дніпропетровських громадських організацій звернулися до міського голови Дніпропетровська Івана Куліченка з проханням провести широке громадське обговорення питання про перейменування вулиці Косіора.

Як відомо, 16 лютого 2012 року в порядок денний сесії Дніпропетровської міськради було включено питання про перейменування вулиць Косіора, Постишева і Чубаря, оскільки встановлено причетність цих осіб до організації Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Громадські організації розгорнули кампанію, інформуючи громадян про злочини Косіора і збираючи підписи за перейменування вулиці.

Олег Черненко відзначив, що козацькі організації давно пропонували перейменувати багато вулиць міста і тому приєдналися до цієї ініціативи, активно підтримуємо її і хочемо, нарешті, довести до логічного завершення справу, розпочату ще багато років тому.

Віктор Боровинський сказав, що навколо цієї ініціативи об’єдналися люди з активною громадянською позицією. "Ми готові міняти документацію і не бачимо в цьому проблем. Нещодавно був День пам’яті жертв Голодомору, до пам’ятника приїхали представники громадськості та влади. Посумували, а потім сіли в машини і поїхали назад в місто, в якому є вулиця імені одного з організаторів цього самого Голодомору. Це ж просто абсурд!", сказав Боровинський.

http://sd.org.ua/news.php?id=21461


Про гроші та переіменування вулиць катів.



Немає коментарів:

Дописати коментар