вівторок, 17 липня 2012 р.

Собор на крові 1-10 серії

Серіал "Собор на крові" вперше
всебічно і неупереджено розповість глядачеві трагічну історію українського національно-визвольного руху у боротьбі за соборність і самостійність своєї Батьківщини в період з 1919 по 1949 роки. Ця боротьба розглядається у фільмі як частина загальноєвропейської історії. Адже Коновалець і Мельник, Бандера і Шептицькій, Боровець і Шухевич жили і діяли в складній ситуації грандіозного геополітичного конфлікту гітлерівського Рейху, сталінської радянської імперії та Західних демократій. Такий підхід дозволяє зрозуміти і осмислити підгрунтя подій і вчинків у загальнолюдському розумінні, а не з тієї чи іншої зашореної традиційними стереотипами точки зору.

«Собор на крові» — український документальний фільм, науково-публіцистичне історичне дослідження українського національно-визвольного руху з використанням маловідомих фактологічних матеріалів і унікальних документальних кадрів, викладених у формі захоплюючої, майже детективної інтриги. Створено під патронатом Українського інституту національної пам'яті. Пісня невідомого автора «Буде нам з тобою що згадати» в обробці та виконанні Тараса Чубая — українського рок-співака, композитора, лідера гурту «Плач Єремії» (керівник, автор музики й текстів, вокаліст, музикант).
Серіал "Собор на крові" розповідає історію українського національно-визвольного руху у боротьбі за соборність і самостійність своєї Батьківщини в період з 1919 по 1949 роки. Ця боротьба розглядається у фільмі як частина загальноєвропейської історії. Адже Коновалець і Мельник, Бандера і Шептицький, Боровець і Шухевич жили і діяли в складній ситуації грандіозного геополітичного конфлікту гітлерівського Рейху, сталінської радянської імперії та Західних демократій.


Режисер - Ігор Кобрин
Автор сценарію - Ігор Кобрин, Євген Шафранський
Композитор - Ігор Соломатін
Кінокомпанія - «Телекон», Телеканал «1+1»
Країна - Україна
Рік - 2006
Мова - Українська

Немає коментарів:

Дописати коментар