суботу, 7 липня 2012 р.

LELEKA NEWS: ЗВЕРНЕННЯ Дніпропетровської обласної організації В...

LELEKA NEWS: ЗВЕРНЕННЯ Дніпропетровської обласної організації В...:



Шановні співвітчизники-українці!
Становлення України як держави – це шлях запеклої боротьби, сповнений втрат і, безумовно, перемог. Як свідчить історія, головним і вирішальним чинником перемог і здобутків у визвольних змаганнях завжди виступав фактор єдності, насамперед – військової. Безперечним прикладом можемо вважати об’єднання армій ЗУНР і УНР яке відбулося 16 липня 1919 року.
Це одна з тих дат, якими українці мають повне право пишатись. Проте, ні вона сама, ні її учасники ще не пошановані в Україні належним чином.
Усвідомлюючи свій обов’язок перед загиблими у боротьбі за свободу України. Визнаючи нашу відповідальність за розбудову української держави перед наступними поколіннями українців, закликаємо започаткувати громадське вшанування видатної події 16 липня 1919 року та її героїчних учасників.
Ініціативна група громадян міста Дніпропетровська звертається до патріотичних громадських організацій і партій, які працюють повсюдно в Україні, підтримати нашу ініціативу: започаткувати у 2012 році відзначення в нашій державі дня об’єднання армій ЗУНР і УНР.
Пошанування цієї події відбудеться 15 липня 2012 року.
Закликаємо долучитись усіх небайдужих українців.

Звертаємо також увагу на ще одну подію визвольних змагань ХХ століття, якою ми можемо пишатись: звільнення Києва від більшовиків 31 серпня 1919 року і героїчну оборону українською армією Замостя (з 28 серпня по 2 вересня 1920 року.
31 серпня можна вважати Днем Слави Збройних Сил України і правдивою датою для державного свята українських вояків.

Довідково:
28 січня 2010 року Президент України видав Указ №75/2010 «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті», де зокрема зазначено:
«Визнати учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України, в тому числі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави (Гетьманату), Української військової організації, Організації народної оборони «Карпатська Січ», Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, партій, організацій та рухів, що ставили за мету здобуття Україною державної незалежності».
З повагою, Тетяна Хуторна
голова ДОО ВЖТ ім. О. Теліги
тел.:  +38(096)237-68-50. (0562)35-78-91
 Е-mails_press@i.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар